1.Zašto si se učlanio u Istek?

Tokom celog svog života sam pored akademskog dela imao mnogo drugih obaveza i vannastavnih aktivnosti te je logičan sled događaja bio da i na fakultetu nađem nešto čime ću korisno upotpuniti svoje slobodno vreme i što će moći da mi pomogne da se usavršavam kako na ličnom tako i na profesionalnom nivou. Tu se sasvim slučajno našao Istek, a nakon prvog motivacionog vikenda sam potpuno bio uvučen u Istek svet.

2.Koliko si, i na koji način bio aktivan u Isteku?

Aktivan član Isteka sam bio nepune 4 godine i kroz svoje istekovanje sam učestvovao na svim projektima u periodu između 2014. i 2018. godine.

Pretežno sam bio član FR tima što je i dovelo do toga da prvo budem FR koordinator u Organizacionom odboru internacionalne radionice “Belgrade Game Zone” 2015. godine, a kasnije FR koordinator u Upravnom odboru 2016. godine.

Svoje istekovanje sam završio kao glavni organizator stručne radionice “SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2017″.

3.Kako je ovo iskustvo doprinelo tvom ličnom razvoju a kako  profesionalnom?

Veštine koje se steknu u Isteku su podjednako bitne kao i ljudi koji se upoznaju i sa kojima se sarađuje, a nakon par godina volontiranja, rada na raznim projektima, sastancima sa kompanijama, održanih govora i rešavanja raznih problema, istekovcu je dosta lakše da pređe u poslovni svet. Upravo to iskustvo i socijalna inteligencija su ono što nas kasnije izdvaja od kolega.

4.Nešto za kraj?

Činjenica da ste na ovom fakultetu je dovoljna da znate da ste na pravom putu. Istek je tu da vam pomogne da dobijete sve ono što stručno usavršavanje ne može.

Tu je da vas nauči mekim veštinama (Soft Skills), tu je da vas nauči strpljenju i toleranciji, kako da bolje organizujete svoje vreme, kako da se ponašate u kriznim situacijama, da se prezentujete, da komunicirate i povrh svega kako da funkcionišete u timu.

Ukoliko Isteku date malo svog vremena i truda, on će vam vratiti višestruko. Mogućnosti da se proputuje Evropom i da se upoznaju kolege sa raznih elektrotehničkih fakulteta sa našeg kontinenta, mogućnost da se usavršava strani jezik kao i mogućnosti da učestvujete na nekom projektu i da ga razvijate od nule. Prilika da upoznajete predstavnike kompanija dok ste još studenti i da vidite kako određene kompanije funkcionišu je luksuz koji drugi studenti nemaju mogućnost da priušte.

Sve u svemu, zbog Isteka ćete pamtiti ono lepo na fakultetu, stoga se potrudite da iskoristite sve što vam on pruža.

12888596_989515101137621_1817453332321572539_o