Međunarodna akademska radionica Belgrade Game Zone koju naše Udruženje organizuje zajedno sa SAE Institutom u Beogradu je zvanično počela i trajaće do 27. aprila! Dvadeset učesnika iz 17 Lokalnih Komiteta širom Evrope imaće priliku da se edukuje u oblasti pravljenja video igara.

Usled velike ekspanzije softverske industrije postoji potreba za stalnim sticanjem i proširivanjem znanja u oblasti video igara. Iz tog razloga, studenti elektrotehnike sa prestižnih evropskih univerziteta imaće priliku da u Beogradu unaprede svoje umeće kreiranja video igara, steknu nova iskustva i podele svoje ideje sa studentima iz Srbije. Kroz stručne treninge voĎene od strane profesionalnih predavača i samostalan rad, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa tehnologijama koje se koriste pri razvoju video igara kao i sa mogućnostima rada u ovoj grani IT industrije. Ovim putem se ostvaruje saradnja našeg Univerziteta sa drugim obrazovnim institucijama širom Evrope i povezuju studenti kroz razmenu iskustava i znanja.

Organizacioni tim će se truditi da učesnicima pokaže najlepšu sliku našeg glavnog grada kao i života u njemu, upoznaće ih sa našom kulturom i tradicijom i navesti ih da osete pravi duh beogradskih kaldrma. U isto vreme, učesnici će se upoznati i sa kulturno – istorijskim obeležjima Beograda, posetiti Muzej Nikole Tesle kao i mnoge druge prestoničke znamenitosti.

Radionica je svečano otvorena danas u 9h u opštini Vračar, kada su govornici Miloš Nikolić – predsednik Isteka Lokalnog Komiteta Beograd, Aleksa Milošević – glavni organizator radionice Belgrade Game Zone i Nina Miloš – predstavnik SAE Instituta imali priliku da požele toplu dobrodošlicu u naš grad,  gostima iz cele Evrope.

Ovom prilikom bismo želeli da se  zahvalimo SAE Institutu koji nam je ovom prilikom ustupio svoje sale i omogućio predavanja na teme razvoja video igara. Više informacija o SAE Institutu možete pronaći na njihovom sajtu.