Veliko nam je zadovoljstvo da i ove godine, trinaesti put zaredom, otvorimo tradicionalni konkurs za nagradu “Najsvestraniji Istekovac”. Ideja koja stoji iza ove nagrade jeste želja alumni članova našeg lokalnog komiteta da istakne one članove našeg Udruženja koji su se, osim svojim nesebičnim zalaganjem u organizaciji, pokazali istovremeno uspešni i tokom studija, kao i u mnogobrojnim vannastavnim aktivnostima.

Sama nagrada se sastoji iz tri dela: diplome, knjige i novčanog dela prikupljenog od strane alumni članova.

Detalje ovogodišnjeg konkursa možete pročitati u priloženom dokumentu.

Ukoliko smatrate da ste osoba koja ispunjava navedene kriterijume ili poznajete takvu osobu, ovim putem vas pozivamo da nam pošaljete svoju prijavu na mejl alumni.nagrada@eestec.etf.rs!

Rok za slanje prijava je 20. decembar u ponoć.

Iskoristili bismo ovu priliku da, ispred Komisije za nagradu “Najsvestraniji Istekovac”, objavim i dobitnicu nagrade za 2021. godinu!

Kao i prethodnih godina, prilikom odabira između prijavljenih kandidata, komisija je vrednovala sledeće kvalitete:

- Uspeh tokom studija (godina studija, prosečna ocena tokom studiranja, broj osvojenih ESPB, osvojene nagrade, učestvovanje u nastavnom procesu, itd)
– Aktivnosti u okviru Isteka (dužina perioda članstva u Isteku, rukovođenje samom organizacijom i pojedinačnim događajima ili timovima, učešće u različitim aktivnostima kako lokalno, tako i na internacionalnom nivou, itd)
– Aktivnosti na poljima izvan fakulteta i Isteka (aktivnosti i interesovanja na poljima sporta, umetnosti, edukacije, itd)

Dobitnica nagrade “Najsvestraniji istekovac” za 2021. godinu je Dora Živanović!

Dora Živanović< je završila osnovne studije na smeru Signali i sistemi. Dora je diplomirala je u propisanom roku, 2022. godine, i sada je na PhD studijama na Rice Univerzitetu u Americi.

Od kako se učlanila u Istek, u oktobru 2019. godine, Dora je bila član mnogobrojnih timova, da bi se na proleće 2020. godine oprobala u ulozi člana Organizacionog Odbora jednog od naših najznačajnijih projekata “Soft Skills Academy – Unapredi svoje sposobnosti!” kao Koordinator za publikacije. Dora je u svojoj prvoj godini članstva u kontinuitetu bila uključena u veliki broj događaja, uprkos situaciji sa korona virusom, gde je svojim izuzetnim zalaganjem i motivacijom višestuko doprinela svakom od njih, pogotovo svojim znanjem i veštinama dizajna.

Izdvojili bismo njene najznačajnije pozicije na lokalnom nivou:

- Kontakt osoba Upravnog odbora 2021. godine
– Koordinator za publikacije “Soft Skills Academy – Unapredi svoje sposobnosti” 2020. godine
– Dizajn tim koordinator lokalnog Dizajn tima 2021. godine

Pored rada na lokalnom nivou, Dora je svoj Istek duh pokazala i na mnogim putovanjima i internacionalnim događajima koje je posećivala. Takođe bismo posebno izdvojili njenu poziciju Dizajn tim lidera na internacionalnom nivou u periodu 2021/2022. godine, kada je takođe bila i organizator osmog Design Sprint operativnog događaja.

Pored izuzetnog uspeha na fakultetu i svog angažovanja u Isteku, Dora je tokom svojih studija uspela da izdvoji vreme za svoje hobije, poput plesa salse i drugih latino plesova. Takođe, Dora je član KST hora kao i benda na fakultetu.

Dobitnik nagrade “Najsvestraniji istekovac” je proglašen na Sastanku svih članova krajem 2021. godine.

Nagrada se sastojala iz tri dela:
– Diplome
– Knjige – knjigu koju smo odabrali bila je: ”Faktologija
– Novčanog dela – novčani deo nagrade iznosio je 80.500 dinara

Veliku zahvalnost dugujemo alumni članovima koji su učestovali u prikupljanju novca za nagradni fond!

Spisak donatora za 2021. godinu:
Snežana Marković, Pavle Mutić, Miloš Denić, Sanja Vukićević, Nikola Šarac, Ivica Miladinović, Kosta Jovanović, Miloš Savićević, Ivan Tucaković, Veljko Božić, Marko Mišić, Ana Stanojević, Ivan Gligorijević, Milanka Matić, Ana Petrović, Aleksandar Crepuljarević, Igor Levaja, Milena Peković, Bojana Mihajlović, Aleksandar Čukanović, Jelena Puzović, Vladimir Delibašić, Dražen Stanković, Bojan Panjević, Bojan Jevtić, Marko Mladenović, Anja Grumić, Aleksa Milosević, Jelena Kocić, Miloš Nikolić, Nemanja Stošić, Nikola Basta, Marko Bjelić, Simona Šutić, Nikola Petrović, Nikola Stević, Sonja Obradović, Marija Jemuović Delibašić, Milos Pavlović, Janko Sokolović, Nemanja Žišković, Tihomir Jovanić, Nemanja Jovanović, Dušan Popović, Jelisaveta Ilić, Isidora Todosić, Milos Mandić, Miloš Lončar, Jovan Vujnić, Bojan Petrović, Ivan Ćurković, Magdalena Vukosavljević, Violeta Prodanović, Milena Nikolić, Milena Milosavljević.

Komisija za nagradu “Najsvestraniji istekovac”,
Anja Grumić
Jelisaveta Ilić
Nikola Petrović
Miloš Nikolić
Bojana Mihajlović
Nemanja Jovanović
Andriana Takić
Milica Lazić
Simona Šutić