Dragi Istekovci,

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da smo uspostavili godišnje partnerstvo sa kompanijom Mainstream, vodećim hosting provajderom u Srbiji koji hostuje 10 od 15 domaćih najposećenijih sajtova. Cilj ove saradnje je da se studentima Elektrotehničkog fakulteta omogući da možda upravo u ovoj kompaniji pronađu posao ili stručnu praksu, kao i da steknu znanja i veštine potrebne u poslu koji nisu deo standardnog inženjerskog obrazovanja. Trenutno je kompanija Mainstream u potrazi za Hosting Support Engineer-ima, pa je ovo jedinstvena prilika da svoju karijeru počnete u odličnoj firmi u kojoj ćete imati priliku da učite od najvećih stručnjaka u ovoj oblasti.

Mainstream je kompanija u stopostotnom domaćem vlasništvu i u potpunosti je posvećena pružanju naprednih hosting usluga. Specijalizovana je za managed hosting usluge velikim i zahtevnim klijentima i ono što je čini posebnom je to što u potpunosti preuzima odgovornost za implementaciju i održavanje hostovane aplikacije ili web sajta. Sa Mainstream infrastrukture se isporučuje oko 50% celokupnog saobraćaja koji prave domaći web sajtovi. Razvili su i superiornu mCloud platformu zasnovanu na SSD tehnologiji, koja kvalitetom i cenama konkuriše najvećim svetskim cloud provajderima poput Amazona, Digital Ocean-a i drugih.

Mainstram Core tim je potekao upravo iz računarskog centra ETF-a gde su napravili odličnu bazu za kasnije usavršavanje administratorske struke. Danas, Mainstream tim čine priznati i poznati IT profesionalci, sa više od deset godina iskustva u različitim tehnologijama. Bez obzira na to iskustvo i stručnost, tim zapravo čini mlada i vesela ekipa, puna entuzijazma. Pod svojim krovom (u saradnji sa sestrinskom kompanijom IT4BIZ) imaju i dobro opremljenu računarsku laboratoriju Admin Trening centra, gde održavaju kurseve za IT eksperte, Linux, Windows i mrežne administratore, a koja i zaposlenima pruža mogućnost da prošire znanja iz oblasti koja nisu njihova specijalnost, kao i da prenose svoja znanja i obučavaju buduće kolege – možda baš vas!

Više o tome kako izgleda raditi u ovoj kompaniji možete pročitati na njihovom blogu, a ako ste zainteresovani da steknete praktična znanja i započnete ozbiljnu karijeru u IT-u, javite im se na jobs@mainstream.rs. Više o poziciji koja je otvorena možete videti na http://www.mcloud.rs/blog/najbolji-biraju-najbolje-posao-u-mainstreamu/   – konkurs trenutno nije javno objavljen na portalima za poslove, prednost imate upravo vi, odnosno studenti Elektrotehničkog fakulteta.

Mainstream-foto-obradjena