Dragi Istekovci,
 
Da li ste spremni za jedinstven Istek kulinarski događaj?
 
LK Trst vas poziva da im se pridružite na njihovom sledećem događaju, “EESTEChef” koji će se održati u periodu od 22. do 28. avgusta, i postanete pravi italijanski gurman. Cena učešća iznosi 90€.
 
Prijave za ovaj događaj su otvorene do 21. jula, a potrebno je samo da svoje motivaciono pismo napišete na sledećoj stranici, kao i da popunite formular koji ćete poslati na adresu board@eestec.etf.rs.

Takođe imajte na umu da se od sada sve prijave obavljaju preko zvanične internet stranice Isteka, više o tome i samom procesu registracije možete naći ovde.

 
U prilogu je mejl Lokalnog komiteta Trst u kom ćete naći više informacija o samom događaju.

Pozdrav,


 

Po prvi put, naš LK organizuje razmenu posvećenu u potpunosti italijanskoj kuhinji, stoga nam se pridružite na ovom događaju, koji ne možete iskusiti nigde drugde. Ovaj događaj nije posvećen samo hrani, italijanskoj ili drugoj: događaj je posvećen onome što ćete VI pripremati, uz pomoć nas i drugih kuvara. Gomila igrica, aktivnosti i takmičenja će učiniti da istraživanje i kuvanje najpoznatijih italijanskih jela i drugih lokalnih specijaliteta, postane nezaboravna avantura koju ćete moći da odnesete kući i njome iznenadite svoje prijatelje. To nije sve: za internacionalno veče, VI ćete biti kuvar, spremajući jelo iz svoje države ili mašte u kome će svi uživati. Bolje počnite da tražite recepte… ili pitajte svoju baku! ;)
 
Ali to nije sve! Uživaćete u svom boravku u prostornom hostelu na periferiji Trsta, na visoravni Kras, jedinstvenoj prirodnoj okolini koja je dala ime mnogim geološkim i prirodnim fenomenima širom sveta. Pogledajte i otkrijte predivan pejzaž, posetite Trst i upoznajte njegovu različitost u arhitekturi i spomenicima, od palata neoklasicizma 19. veka do prelepih antičkih rimskih utvrđenja i bazilika. Plivajte i uživajte u suncu naše duge, stenovite obale ili pak uzmite svoje patike za šetnju i otkrijte puteve i staze potpuno okružene prirodom.
 
Ne shvatite nas olako. Kada stignete, budite spremni da se prihvatite kutlače i šerpi, jer ćete biti testirani u preliminarnom krugu kuvanja. Ako ste dovoljno iskusni i srećni, ostaćete i naučićete šta znači biti pravi ISTEKuvar; u suprotnom…
 
Ma ne, samo se šalimo! Nije potrebno nikakvo predznanje, samo dobra volja i strast za kuvanjem i zabavom :)
 
Tako da, pridružite nam se i obratite ukoliko imate bilo kakvih pitanja!
 
LK Trst