Kao što već znate jubilarni 30. Kongres će se odrzati kod nas u Beogradu od 10. do 17. aprila. Velika nam je čast što ćemo baš mi imati priliku da organizujemo ovako bitan događaj za celo Udruženje! Preko 200 Istekovaca iz cele Evrope će za tih 7 dana proći kroz Beograd i svi mi zajedno ćemo učiniti da ti dani budu nezaboravni.

 

Kongres je najveća međunarodna konferencija našeg Udruzenja čiji je cilj da ojača i usavrši, ali i da utvrdi korake za njeno dalje razvijanje. On zvanično okuplja više od 130 studenata-volontera koji će tokom jedne nedelje prezentovati, diskutovati i zaključivati važne aspekte za budućnost organizacije. Tokom dnevnih sastanaka, treninga i seminara, rešavaće konkretne probleme, koji su postojali prethodnih godina, pokućavajući da nađu najbolje rešenje. Ovakav događaj predstavlja našu zemlju u najlepšem svetlu i uključuje mlade ljude u evropske tokove.

    ODPromo111

U okviru Kongresa, 13. aprila, organizovaćemo i Open Day- evropski sajam obrazovanja i zapošljavanja.  Ovaj projekat je osmišljen tako da na jednom mestu okupi studente i predstavnike kompanija i univerziteta. Studenti će imati priliku da se više informišu o mogućnostima prakse ili zaposlenja i da se upoznaju sa radom kompanije kroz različite prezentacije i tribine koje će biti održane od strane kompanija učesnica. Sajmu će prisustvovati i predstavnici prestižnih evropskih univerziteta. Naši studenti će imati priliku da se informišu o njihovim obrazovnim sistemima, načinu moguće saradnje i prilikama za dalje usavršavanje.

Za više informacija pratite sajt http://www.eestec.co i facebook stranicu https://www.facebook.com/EestecOpenday/?fref=ts