Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Istek Lokalni komitet Beograd po treći put zaredom u saradnji sa kompanijom Siemens organizuje besplatnu stručnu radionicu SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2018, koja će mladim i
perspektivnim budućim inženjerima pružiti detaljniji uvid u problematiku s kojom se inženjeri
susreću u industrijskoj automatizaciji.

29315219_1630994373656354_6013880029336615917_n

Učesnici su studenti završnih godina osnovnih i master studija Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Za radionicu se mogu prijaviti svi studenti koji imaju iskustvo u radu s PLC-ovima, bilo akademske ili praktične primene. Radionica se sastoji iz dva dela: u prvom delu, koji se tiče teorijskog znanja, učesnici će slušati predavanja dve nedelje od strane profesora sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i predstavnika iz kompanije Siemens Srbija.
Zatim će im predavači zadati praktičan zadatak, za čije rešavanje će imati 4 nedelje. Najbolje tri ekipe
će se kvalifikovati na regionalno finale koje će se održati u Ljubljani.

Ovaj projekat je nastao u Zagrebu pre dve godine, takođe u organizaciji Isteka, a od prošle godine radionica je poprimila i regionalni karakter, uključujući još dva grada: Ljubljanu i Beograd. Početkom juna će se po tri najbolja tima iz svakog grada sastati u Ljubljani, na finalnom takmičenju, gde će iz svakog grada biti proglašen po jedan pobednički tim, koji će dobiti vredne nagrade. Radionica nudi mogućnost teorijske nadogradnje znanja o radu s programabilnim logičkim kontrolerima (PLC) ali pruža i mogućnost usavršavanja istih na praktičnom zadatku, u svrhu što bolje pripreme za rad u poslovnom okruženju. U saradnju na ovom projektu uključeni su Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu, kao i kompanija Siemens.

Prijave za takmičenje možete naći na sledećem linku: eestec.etf.bg.ac.rs/plc/prijavi_se