Jedna od naših članica, Jana Vukićević, imala je priliku da poseti Lokalni komitet Ankara i učestvuje u radionici Home Smart Home. Kako se provela i šta je sve doživela pročitajte u nastavku.


Radionica na kojoj sam bila bavila se programiranjem Arduina u svrhu kreiranja pametne kuće. Tokom radionice napravili smo par projekata od kojih je meni najzanimljiviji bio programiranje električne brave i otvaranje vrata uz pomoć kartice.

4 - Jana Vukicevic             12 - Jana Vukicevic

 

Pored predavanja i rada na projektima, organizatori su se potrudili da nam obezbede izuzetno zanimljive dnevne aktivnosti. Tako smo upoznali njihov kampus i grad kroz niz igara kao sto su Campus Maraton i City Rally. Imali smo priliku da se okupamo u turskom kupatilu, kao i da probamo razne specijalitete turske kuhinje. Nakon dnevnih aktivnosti, druženje smo nastavljali u lokalnim pub-ovima na nezaboravnim žurkama. Naučili smo tradicionalni ples, osetili atmosferu prave turske kafane i zanjihali kukovima sa profesionalnom trbušnom plesačicom.

Svakako najveći utisak na mene ostavili su divni mladi ljudi koje sam tamo upoznala. Presrećna sam što sam dobila priliku da odem na jednu ovakvu radionicu i osetim pravi EESTEC duh koji se neguje u svakom komitetu.
3 - Jana Vukicevic