Iza nas je još jedna uzbudljiva Istek radionica, koju je organizovao Lokalni komitet Skoplje. Kako se naša članica, Vanja Ivković, provela na radionici “Code App Level Up 4” pročitajte u nastavku teksta.


 

Moje prvo, ali definitivno ne i poslednje, Istek putovanje dogodilo se pre dve nedelje. U pitanju je radionica na temu izrade veb aplikacija koja je održana u Skoplju. Naime, tokom sedam dana trajanja radionice imala sam priliku da slušam predavanja na datu temu, kao i da sa svojim fenomenalnim timom kreiram veb sajt pomoću kojeg može da se donira novac i tako pomogne humanitarnim organizacijama. Ono što mi je posebno ulepšalo ovaj događaj jeste to što je moj tim, po mišljenju žirija, napravio najbolju aplikaciju i osvojio prvo mesto.

20180226_101140 - Vanja Ivkovic                                 SONY DSC

Pored akademskog dela, svaki dan nam je bio ispunjen kulturno-zabavnim sadržajem. Imala sam priliku da upoznam grad tokom City Rally-ja, isprobam specijalitete mnogih evropskih zemalja na Internacionalnoj večeri, zaigram makedonsko oro, osetim atmosferu makedonske kafane, odem na rok svirku i još bezbroj drugih aktivnosti.

Međutim, ono što je ostavilo najveći utisak na mene jesu ljudi koje sam tamo upoznala i sa kojima sam provela ovih sedam dana. Neverovatan je osećaj kada mogu slobodno da kažem da imam prijatelje širom Evrope sa kojima jedva čekam ponovni susret, a organizatorima dugujem neizmernu zahvalnost za gostoprimstvo i jednu on najlepših nedelja u mom životu.

SONY DSC                          IMG_7011 - Vanja Ivkovic